R.M.S שרותי איתור נזילות ואינסטלציה בנתניה ואזור השרון

מצלמה תרמית או בדיקת גז – איזו שיטה מתאימה לאיתור נזילות?

כאשר מופיעה רטיבות בקיר, מתחת לריצוף או באזור שאין בו צנרת גלויה, לא תמיד אפשר לדעת מיד מאיפה המים מגיעים. כתם הרטיבות שאנחנו רואים אינו בהכרח נמצא בדיוק מעל מקור הנזילה, ולכן לפני שמתחילים לפתוח קירות או להרים ריצוף חשוב להבין מה קורה בתוך המערכת.

קיימות כיום מספר שיטות לאיתור נזילות ללא הרס. שתיים מהן הן צילום באמצעות מצלמה תרמית ואיתור באמצעות גז. לכל אחת מהשיטות יתרונות ומגבלות, והבחירה ביניהן תלויה בסוג הצנרת, במיקום שלה ובתנאים בשטח.

מאת רפאל ומתן סבן | RMS אינסטלציה ואיתור נזילות | מעל 45 שנות ניסיון | נתניה, השרון ועמק חפר

בקצרה: מצלמה תרמית או בדיקת גז?

מצלמה תרמית אינה "רואה מים" בתוך הקיר. היא מודדת את הטמפרטורה על פני השטח ומציגה הבדלים תרמיים שעשויים לסייע במיפוי אזורים החשודים כרטובים.

בדיקת גז פועלת בצורה אחרת. היא יכולה להתאים, בין היתר, למצבים שבהם הצנרת נמצאת מתחת לקרקע או כאשר אין הפרשי טמפרטורה שמאפשרים לקבל מידע מספק באמצעות צילום תרמי.

לכן לא נכון לקבוע מראש ששיטה אחת טובה יותר מהשנייה. בעל מקצוע צריך לבחור את אמצעי הבדיקה בהתאם לסוג התקלה ולתנאים במקום.

למה חשוב לאתר את מקור הנזילה לפני שמתחילים בתיקון?

נזילה סמויה יכולה להתבטא בדרכים שונות: כתם רטיבות שמתפשט, קילופי צבע, עובש, ריח של לחות, עלייה חריגה בצריכת המים או מד מים שמראה צריכה גם כאשר לא נעשה שימוש במים בבית.

אחד האתגרים באיתור נזילות הוא שהמים יכולים לנוע לאורך הקיר, מתחת לריצוף ובין שכבות שונות של המבנה. לכן המקום שבו מופיעה הרטיבות אינו בהכרח המקום שבו הצינור נפגע.

המטרה של תהליך האיתור היא לצמצם ככל האפשר את אזור החשד ולזהות את מקור הבעיה לפני שמחליטים היכן וכיצד לבצע את התיקון.

איך מצלמה תרמית מסייעת באיתור נזילות?

מצלמה תרמית קולטת קרינת אינפרא-אדום ומציגה את הבדלי הטמפרטורה על פני קירות, רצפות ומשטחים אחרים.

כאשר מים משפיעים על הטמפרטורה של האזור הנבדק, עשוי להופיע דפוס תרמי שונה מהסביבה. מאתר מנוסה יכול להשתמש במידע הזה יחד עם סימנים נוספים כדי להבין היכן כדאי להמשיך את הבדיקה.

הצילום התרמי יכול להיות שימושי במיוחד במערכות מים חמים, בצנרת העוברת מתחת לריצוף ובמקרים שבהם קיימים הפרשי טמפרטורה ברורים.

עם זאת, תמונה תרמית לבדה אינה תמיד מספיקה כדי לקבוע מה מקור התקלה. תנאי מזג האוויר, בידוד, סוג הריצוף, עומק הצנרת ומקורות חום אחרים יכולים להשפיע על התמונה שמתקבלת.

מתי מצלמה תרמית פחות יעילה?

נניח שקיים קו מים קרים שעובר מתחת לחצר או בעומק משמעותי. אם אין שינוי תרמי ברור שמגיע אל פני השטח, המצלמה עלולה שלא לספק מידע מספיק.

גם כאשר הצינור עובר מתחת לשכבות עבות של בטון או ריצוף, או כאשר הטמפרטורה של המים והסביבה דומה, ייתכן שיהיה צורך בשיטת בדיקה נוספת.

במקרים כאלה אפשר לשקול, בהתאם למערכת ולתנאים, איתור באמצעות גז.

איך מתבצע איתור נזילה באמצעות גז?

בשיטה זו משתמשים בגז בדיקה מתאים המוחדר למערכת לאחר הכנה מתאימה שלה.

כאשר קיימת נקודת דליפה, הגז עשוי לצאת דרך הפתח ולנוע דרך הקרקע או שכבות המבנה. באמצעות גלאי מתאים ניתן לחפש את האזור שבו ניתן לזהות את יציאת הגז.

השיטה יכולה להתאים בין היתר לקווים תת-קרקעיים, צנרת בחצרות ומקרים שבהם צילום תרמי אינו נותן תשובה מספקת.

גם כאן חשוב להתאים את הבדיקה למערכת הספציפית. סוג הצנרת, עומק הקו, סוג הקרקע ותנאי השטח יכולים להשפיע על תהליך האיתור ועל פענוח התוצאות.

אז איזו שיטה עדיפה?

אין תשובה אחת שמתאימה לכל נזילה.

אם קיימים הפרשי טמפרטורה ברורים והצנרת נמצאת במקום שניתן למפות באמצעות תרמוגרפיה, מצלמה תרמית יכולה לספק מידע חשוב במהירות וללא פתיחה של הקיר או הרצפה.

אם מדובר בקו תת-קרקעי, בצנרת מים קרים או במקרה שבו הצילום התרמי אינו מספק תמונה ברורה, ייתכן שבדיקת גז תהיה מתאימה יותר.

במקרים מורכבים ניתן להשתמש ביותר משיטת בדיקה אחת. המטרה אינה להשתמש בכמה שיותר מכשירים, אלא לבחור בכלי שיכול לספק את המידע הדרוש כדי לקבל החלטה נכונה לגבי המשך הטיפול.

הניסיון חשוב לא פחות מהמכשיר

ציוד מתקדם הוא כלי עבודה. התוצאה תלויה גם ביכולת להבין את מערכת המים, לקרוא את הממצאים ולחבר בין מה שרואים במכשיר לבין סימני הרטיבות ומבנה הצנרת.

RMS, בהובלת רפאל ומתן סבן, עוסקת באינסטלציה, תשתיות מים ואיתור נזילות בנתניה, עמק חפר ואזור השרון, עם ניסיון של למעלה מ-45 שנה בתחום.

במקרים שבהם נדרש תיעוד של הבדיקה והממצאים, ניתן בהתאם לסוג העבודה להכין גם דוח המתאר את הבדיקות שבוצעו ואת הממצאים שנמצאו.

צריכים לבדוק נזילה סמויה?

א ברור מה מקורה, כדאי להתחיל באבחון לפני שמחליטים לפתוח קיר או להרים ריצוף.

צוות RMS מבצע בדיקות ואיתור נזילות באמצעות אמצעים המותאמים לסוג התקלה ולמערכת הקיימת.

לתיאום בדיקה: 054-227-2333

אודות חברת R.M.S

 

אנו בחברת R.M.S בעלי ותק של מעל ל40 שנה בעבודות אינסטלציה ושיפוצים. אנו עובדים עם לקוחות פרטיים, עסקים גדולים מכל המגזרים וגופים ממשלתיים.אנו דוגלים במקצועיות ללא פשרות.קראו אודותינוצרו איתנו קשר

שירותי אינסטלציה

תפריט נגישות